Bio
Ulrika barr

I min konstnärliga verksamhet så är glaset det primära materialet.Jag arbetat med det hantverksmässiga görandet i glaset som rehabiliterande metod samt undersökt glaset som emotionell bärare. Frågeställningar har rört sig kring om glaset kan fungera som katalysator för att förändra och påverka en atmosfär.

Mitt uttryck i glaset tar sig gärna svulstiga, köttsliga former och kroppens inre och yttre närvaro återfinns i mina abstrakta uttryck.


Synergieffekten som uppstår mellan objekt och subjekt är kärnan i mitt arbete med känslor, sinnesstämningar och själva upplevelsen det förmedlar.


Under min masterutbildning så grundades glaskonstnärsduon BarroLevén. Kristina Levén och jag valde att göra masterarbetet tillsammans och har arbetat ihop sedan dess.


Under de senaste åren har mitt konsthantverk riktat sig till den offentliga diskursen och rummet. Vilket genomsyrar både mitt eget och BarroLevéns arbete, där en lek med foto, film, micro och macro perspektiv i glas fått ta stor plats. Hur skapas en atmosfär? kan ett objekt göra det? vad gör glaset med rummet och vad händer med betraktaren?